Alkoholrådgivning

 

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Alkoholrådgivning

Alkoholisme er et uløst problem i Danmark

Email Udskriv

Alkoholisme er et uløst problem i DanmarkTerresse_og_kontor-god_frdig-web

Statens institut for folkesundhed påpeger at 860.000 mennesker drikker over genstandsgrænsen. 120.000 børn bor i en familie med en far eller mor der er alkoholiker. 510.000 voksne er vokset op i en familie med en far eller mor der lider af alkoholisme. 400 børn fødes om året med alkohol skader. Hver anden dansker vil i løbet af sit liv blive pårørende til en alkoholiker.

 

Passiv-druk påvirker alle! 

Vi møder alkoholisme når vi går gennem byen, i køen hvor vi handler ind, i daginstitutioner, vores nabo eller genbo, en kollega, i bussen eller toget....mellem 3-4000 mennesker dør årligt i Danmark af alkoholskader. Det er derfor vigtig at hjælpe misbrugen i alkoholbehandling. At give løfter om at stoppe og at begynde på antabus er sjældent nok. Alkoholisme er en sygdom og det er derfor ofte svært for misbrugerne at tage første skridt selv. 

 

AA

Anonyme alkoholikere er et fællesskab af mænd og kvinder, der deler erfaring, styrke og håb, for at kunne løse deres fælles problem, og derigennem hjælpe andre til at komme sig af alkoholisme. Det eneste, der kræves for at blive medlem, er et ønske om at holde op med at drikke.      

Man kan altid ringe på tlf. 70261224 for rådgivning.     

 

 

 

Albertslund, Allerød, Allingåbro , Ballerup , Birkerød , Bjergsted , Bogense , Bramsnæs , Brøndby Dianalund , Dragør ,  Esbjerg , Faaborg ,Fakse , Farum , Fredensborg-Humlebæk , Fredericia , Frederiksberg , Frederiksborg , Frederikssund , Frederiksværk , Fuglebjerg , Gentofte , Givskud , Gladsaxe , Glostrup , Greve , Græsted-Gilleleje , Gørlev  , Haderslev , Haslev , Helsinge , Helsingør , Herlev , Herning  ,Hillerød , Hjørring , Holbæk , Hornbæk , Horsens  , Hundested , Hvalsø , Hvidovre , Høje-Taastrup , Høng , Hørsholm , Ikast ,  Ishøj ,  Jyderup , Jægerspris , Kalundborg,  ,Korsør , København ,  Køge , Langebæk , Ledøje-Smørum , Lejre  , Liseleje ,  Lyngby-Taarbæk ,  ,  Nakskov , Næstved , Odense , Præstø , Ramsø , Ribe , Ringsted , Roskilde ,  Rødovre , Rønnede , Rørvig , Skibby , Skælskør , Skævinge , Slagelse , Slangerup , Solrød , Sorø ,  Stege ,  Stenlille , Stenløse , Stevns , Svinninge , Søllerød , Tisvilde , Tølløse , Tårnby , Vallensbæk , Vangede , Vanløse , Varde, , Vordingborg , , Værløse , Ølstykke , Åbenrå , Ålborg , Århus, Århus C, København C København N , Sjælland, Fyn og Jylland     

   

Fakta om alkohol

http://www.laenken.dk/fakta_om_alkohol.6 
http://www.altomalkohol.dk/Topnavigation/Fakta_om_alkohol.aspx 
http://www.netdoktor.dk/sunderaad/fakta/alkohol.htm 
http://www.scumdoctor.com/Danish/first-aid/alcohol-poisoning/Facts-About-Alcohol-Poisoning.html 
http://iform.dk/kost/kost-og-sundhed/fup-eller-fakta-om-alkohol 
http://dagenssundhed.dk/index.php/Alkohol/Hvad-er-sandt-og-hvad-er-skroener-om-alkohol.html

 

Nye retningslinier

Email Udskriv

Retningslinier for god alkoholbehandling og kvalitet er nu udkommet.

Der er delte meninger om resultetet.
Særligt vil jeg bemærke at man nu vil anbefale, overvejelser, og tanker omkring Rygestue-web
emnet. Formuleringerne er tågede idet der jo ikke følger penge med.
Det nye nu er, at Kommunerne skal godkende sig selv med hensyn til kvallitet, det blivet interesant.
Hele projektet startede med at kommunale alkohol-specialister kritiserede private tilbud og ønskede strammere regler.

Overraskelsen kom da en ansvarlig politiker stillede spørgsmålet: Gælder det ikke også de offentlige, de varetager jo 95% af 
alkoholbehandlingen.!
Nu bliver det spændende om Kommunerne kan finde fælles kvalitet i behandlingen. Eller endnu bedre: tilbyde en bedre behandling til alle landets
alkoholikere. Der er pt. meget stor forskeld på hvilken alkoholbehandling der tilbydes, kvaliteten varierer alt efter bopæl.

Vi hilser enhver godkendelse og kvalitetssikring velkommen og forudsætter selvfølgelig at det gælder alle behandlingssteder i Danmark.

Her er en kopi af tekst fra siden Hope

Retningslinjerne er udkommet

Det holdt hårdt - men nu er de her: retningslinjerne, som i følge Sundhedsstyrelsen kan sikre den gode kvalitet i alkoholbehandlingen. Vil de kunne det?

Er ikke forpligtende
Mikael Jakshøj er administrationchef i Lænke-ambulatorierne, som er den største private udbyder af ambulant alkoholbehandling herhjemme. Han siger:
- Overordnet set er det godt, at vi nu har fået retningslinjerne. Det er et skridt på vejen. Og det er godt at de både gælder for offentlige og private behandlingstilbud.
Jeg er dog bekymret over, at det ikke er forpligtende – at der ikke er tale om krav. Det kunne godt have været mere forpligtende for behandlingsstederne.

Og jeg kan forstå, at der ikke følger økonomi med. Det er naturligvis et problem for de økonomisk trængte kommuner.

Behov for politisk mod
Lægeforeningens formand, Mads Koch Hansen efterlyser politikere, som tør have ambitioner på alkoholområdet. Ambitionsniveauet på området er alt for lavt, mener han:
- Retningslinjerne er alene en appel til den gode vilje. Der er ingen obligatoriske krav til behandlingsstederne. Kommunerne kan selv vælge, hvor de lægger niveauet.

Han kalder desuden materialet for 'en udvandet manual' til kommunerne.

For at støtte kommunerne i godkendelsesprocessen har Sundhedsstyrelsens nedsat et ekspertpanel med fem personer med bred ekspertise inden for alkoholbehandlingsområdet. Ekspertpanelet skal yde kommunerne rådgivning i vurderingen af godkendelsesansøgningerne fra alkoholbehandlingsstederne.
Panelet kan kontaktes fra 1. januar 2011. Navne, adresser og telefonnumre vil fra den 3. januar fremgå af Sundhedsstyrelsens hjemmeside.
Første runde af godkendelse af
alkoholbehandlingsstederne skal være gennemført inden 1.juli 2011 og godkendelsesordningen vil blive evalueret i 2013 for at vurdere om ordningen har haft den ønskede effekt på kvaliteten i alkoholbehandlingen.

Se retningslinjerne på Sundhedsstyrelsens hjemmeside her.

 

alkoholbehandling4

 

 

Alkoholbehandling i København

Email Udskriv

Alkoholbehandling i København Tlf. 7026 1224
Alkoholbehandling
Der er utallige tilbud som henvender sig til alkoholmisbrugere og deres pårørende. Mange tilbud reklamerer med nogle få samtaler og straks vil du kunne styre alkoholmisbruget. Det er selvfølgelig dagdrømmerrier, et mangeårigt misbrug/overforbrug kan selvfølgelig ikke løses uden seriøst arbejde. Pas på med de tilbud som lover at de kal alt mulig forskelligt.

Det er et område hvor der kræves seriøse behandlere, læge og trykke rammer.
Vi tilbyder at hjælpe alkohol afhængige og deres pårørende.
Ofte er der fulgt en depression med i forløbet, dette er mere reglen end undtagelsen.
Vores læge vil sammen med dig og terapeuterne finde ud af om du skal fortsætte med at have medicin eller om vi skal forsøge at trappe den anti depressive medicin ud.
Alkoholbehandling i København: der er mange tilbud af varierende kvallitet, det offenlige er gratis og resultaterne er også derefter. Indlæggelse på privt klinik er absolut den mest effektive Alkoholbehandling. Alkoholbehandlingscenter som tilbyder proffesionel behandling ligger uden for København. Når du skal vælge alkoholbehandling er det viktigt at finde et tilbud som fokuserer på alkoholbehandling og ikke alt muligt andet. Nogle klinikker tilbyder seks afhængige afvænning, ludomaner og narkomaner bliver blandet med folk der har trang til at købe for meget.

Pas på med disse blandede tilbud, der kommer ikke nogen ekspertise ud af disse blandingstilbud/fabrikker.

Læs mere på:

Københavns Alkoholbehandling Klik Her

alkoholbehandling4

 

 


Side 5 ud af 22