Alkoholrådgivning

 

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Alkoholrådgivning

Alkohol og kroppen

Email Udskriv

Alkohol og kroppenTerresse_og_kontor-god_frdig-web

Alle, der har prøvet at indtage alkohol, ved at det har en effekt på kroppen, og at denne bliver kraftigere jo mere alkohol man indtager inden for en vis tidsperiode. En genstand svarer til cirka 12 gram alkohol. For at have et mål for indtagelsen, og dermed til en vis grad påvirkningen, benyttes promillen.

Når man indtager alkohol, optages det i kroppen fra mavesækken eller tyndtarmen. Alkohol kan måles i blodet allerede fem minutter efter det er indtaget. En time efter man har drukket en eller flere genstande, har man det højeste indhold af alkohol i blodet – og dermed også den højeste promille. Hvis man spiser fedtholdigt mad samtidigt med indtagelsen af alkohol, forsinkes optagelsen af alkohol i blodet.

Alkohol optages og fordeles i de dele af kroppen, der indeholder vand. Mænd består fysisk af mere vand end kvinder, og derfor er alkoholpromillen i blodet lavere hos mænd end hos kvinder ved indtagelse af den samme mængde alkohol. På grund af det og lavere vægt og lever hos kvinderne forbrænder kvinder alkohol langsommere.  Drikker en kvinde på 60 g og en mand på 100 kg den samme mængde alkohol, vil kvinden få en promille, der er dobbelt så stor som mandens.

Alkohol forbrændes hovedsagligt via leveren. Når først alkoholen er i blodet påvirkes forbrændingen ikke af ydre omstændigheder. En mand bruger cirka en time på at forbrænde en genstand, hvorimod en kvinde på cirka halvanden time. Alkoholen forbrændes med samme hastighed, uanset hvor meget man har drukket. For personer, der har et vedvarende højt alkoholforbrug, gælder dog, at de opbygger en evne til at forbrænde alkohol hurtigere.

http://www.mollen.dk/anonyme-alkoholikere-alkoholproblemer

 

 

 

Depression og alkoholisme

Email Udskriv

Depression og alkoholismeS_med_tekst-web

Hvis man lider af en depression, og samtidigt med har et alkohol- eller stofmisbrug, virker behandlingen bedre, hvis psykoterapien fokuserer på begge lidelser samtidig viser nyere forskning.

Denne integrerede psykologiske behandling behandler både misbruget medicinsk samtidigt med, at den psykoterapeutiske behandling finder sted. Gennem forskellige undersøgelser har man fundet, at der er en klar sammenhæng mellem depression og alkoholisme eller stofmisbrug. Undersøgelser i forskellige lande viser at der typisk er mellem to og fire gange højere forekomst af depression hos alkoholikere.

Hvis man overfører disse tal i forhold til Danmark, har omkring 50.000 danskere både en depression og et alkoholmisbrug.

http://www.mollen.dk/anonyme-alkoholikere-alkoholproblemer

 

 

 

Kender du er alkoholiker?

Email Udskriv

Kender du en alkoholiker, der har brug for hjælp?

 

Som pårørende til en alkoholiker kan det ofte være svært at tage det skridt, der er nødvendigt for at hjælpe alkoholikeren. En facade bygges op, men hvad, der udefra ser ud som en velfungerende familie, kan i virkeligheden være tæt på et sammenbrud.

Det er en følelsesladet og svær beslutning at konfrontere alkoholikeren, især fordi det er et elsket familiemedlem eller god ven eller kollega det drejer sig om.

Der findes en række forskellige behandlingsmuligheder, men de fleste behandler kun symptomerne på alkoholisme. Det er derfor vigtigt at træffe det rigtige valg af behandlingsform, så behandlingen bliver så effektiv som muligt. Desuden findes der også forskellige behandlinger til pårørende, og det er vigtigt at få talt med professionelle om de psykiske ar.

Hvis du overvejer at forsøge at hjælpe en, der står dig tæt, så er det altid en god idé at tage kontakt til et behandlingscenter eller nogen andre, der kan rådgive dig.

 


Side 9 ud af 22