Alkoholrådgivning

 

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
Alkoholrådgivning

Alkoholmisbrug-ez

Email Udskriv

Hvornår har man et alkoholmisbrug?

  • Man har et alkoholmisbrug, når man skal drikke mere og mere, for at opnå samme virkning.
  • Man har et alkoholmisbrug, når man har en fysisk trang efter alkohol.
  • Man har et alkoholmisbrug, når man ikke kan styre indtagelsen af alkohol.
  • Man har et alkoholmisbrug, når man drikker for at undgå abstinenser.
  • Man har et alkoholmisbrug, når man bliver ved med at indtage alkohol mod sin beslutning.
  • Man har et alkoholmisbrug, når alkohol får en dominerende rolle i hverdagen.


Har du eller en du kender en som har et alkoholmisbrug?  Vi kan hjælpe med rådgivning og behandling af et alkoholmisbrug.

En alkoholiker opfatter som regel ikke sig selv som en person med et alkoholmisbrug.
Selv om de nærmeste prøver at tale med ham om hans alkoholmisbrug, benægter han at det overhovedet eksisterer. Det er derfor, det kan være svært at motivere en alkoholiker. Du kan kontakte os, for at på professionel hjælp til motivationen.
 
Som pårørende er det deprimerende at se udviklingen af et alkoholmisbrug. Det er derfor vigtigt at søge hjælp, således at man ikke stirrer sig blind på alkoholmisbruget.
 
Mange søger hjælp hos lægen som noget af det første. Ofte tager denne proces nogle år. Efter lægens antabuskur og psykologens terapi samt psykiaterens antidepressive medicin efterlades de pårørende med en følelse af håbløshed. 

Alkoholmisbrug

Tilvænningen hos de pårørende medfører ofte en vis accept af et alkoholmisbrug. De pårørende håber på et alkoholmisbrug i bedring, eller et der kan styres. Det vil i mange familier ende med skilsmisse, hvis der ikke søges professionel hjælp til at komme ud af alkoholmisbruget.
 
Ca. 50 % af al antabus, produceret i verden, bliver indtaget i Danmark! Dette viser alene, at resten af verden ved, at antabus ikke virker på mennesker med et alkoholmisbrug, og derfor ikke bør bruges mod et alkoholmisbrug.
Ca. 75-80 % af mennesker med et alkoholmisbrug har fået stillet diagnosen Depression.
Ca. 65 % får udleveret antidepressiv medicin, uden der dog er konstateret nogen ændring af alkoholmisbruget efterfølgende.
Man bør ifølge sundhedsministeriet ikke indtage alkohol sammen med antidepressiv medicin.
Man kan derefter spørge, hvorfor der så udskrives antidepressiv medicin til alkoholmisbrugere.
 
Er det svært for dig at undvære alkohol, eller finde ud af, hvordan du skal fungere i din hverdag uden alkohol? Eller er du i tvivl, om du i det hele taget har et alkoholmisbrug.
Kontakt os, og få en snak om dit problem.
Som pårørende, ven eller kollega kan du kontakte os, og få vejledning i at motivere alkoholikeren.

Du kan ringe direkte til Pia Thybo tlf. 5135 9524

Du kan også skrive til Pias brebkasse tryk her

 
Alkoholmisbrug

På Behandlingscenter Himmerland kan du finde information om de behandlingstilbud, vi kan tilbyde vores klienter. Hvis du eller en af dine nærmeste har et alkoholmisbrug, kan du med fordel klikke ind forbi Himmerlands hjemmeside og læse mere. Vi har Danmarks bedste resultater i behandling af et alkoholmisbrug.

Alkoholmisbrug og afhængighed

Alkoholmisbrug rammer mange mennesker, og det kan være en umulig opgave, at slippe ud af det igen. På Behandlingscenter Himmerland hjælper vi mennesker ud af deres alkoholmisbrug. Vi anvender Minnesotamodellen til at behandle alkoholmisbrug, og ca. 80 % kommer helt ud af deres alkoholmisbrug.
Hvis du har et alkoholmisbrug, som du ikke kan kontrollere, kan vores alkoholmisbrug behandling være det rigtige for dig. Behandlingscenter Himmerland er Danmarks førende alkoholmisbrugs behandlingscenter.
Klik på Alkoholbehandling i menuen ovenfor, hvis du vil læse mere om behandling af alkoholmisbrug.

Er du i tvivl om dit alkoholmisbrug, ring til os på vores døgntelefon 7022 4645. Du vil altid komme til at tale med en kompetent person, som selv har været igennem et alkoholmisbrug.
Her på hjemmesiden finder du mere information om det, at være ramt af et alkoholmisbrug, samt mulighederne for behandlingsforløb på Behandlingscenter Himmerland.

 

 

 

Alkoholbehandling ny

Email Udskriv

Alkoholbehandling

Professionel hjælp døgnet rund

Har du besluttet dig for at søge alkoholbehandling eller kender du en som har brug for alkoholbehandling.

 Alkoholbehandling

Ring 7026 1224

 

 

Tal og statistikker vedrørende alkoholikere i Danmark

Email Udskriv

Hele 10% af Danmarks befolkning vurderes at have anlæg for kemisk afhængighed.
En person med anlæg for kemiskRygestue_web afhængighed, har en overhængende risiko for at blive misbruger - f.eks. alkoholiker.

Se evt.: http://mollen.dk/alkoholbehandling-minisotakur-og-aa

Som alkoholiker, vil man opleve at man får mulighed for at komme i behandling med antabus. I Danmark behandler vi rigtig mange alkoholikere med antabus. Hele 50% af al antabus produceret i verden, bliver brugt til behandling i Danmark. Det viser at resten af verden ikke bruger antabus i samme grad til behandling af alkoholikere.

Omtrent 75-80% af alkoholikere får også stillet diagnosen depression. Det er dog vigtigt at pointere at man sjældent bliver alkoholiker på baggrund af en depression.
Det er ofte lige omvendt!

Ca. 65% af de alkoholikere der får diagnosticeret en depression sammen, får også udleveret antidepressiv medicin.
Det antidepressive medicin hjælper dog ikke alkoholikerens misbrug og man bør faktisk slet ikke indtage alkohol sammen med antidepressiv medicin.

Det er alt sammen meget negative tal. Hvis vi skal fremhæve en positiv statistik for alkoholikere, er det at 80% af de klienter der kommer i behandling hos Behandlingscenter Himmerland, bliver konstateret ædru et år efter behandlingen er afsluttet. Så som alkoholiker er det ikke et håbløst projekt at blive fri af misbruget - selvom de andre tal i denne artikel er nedtrykkende.

Som alkoholiker eller pårørende til en alkoholiker, har man altid mulighed for at kontakte Behandlingscenter Himmerland om information vedrørende muligheder for behandling. Behandlingscentret kan kontaktes på Tlf. 7022 4645

 

http://hsfo.dk/hedensted/hf109731/hjemloese-faar-seng-paa-hoejloekke

http://www.radiohorsens.dk/?artikel=110085

http://ekstrabladet.dk/kup/dinepenge/article1637109.ece

 


Side 10 ud af 22