Alkoholrådgivning

 

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Unges festkultur udklækker alkoholikere - Alkoholbehandling

Email Udskriv

Unges festkultur udklækker alkoholikere - Alkoholbehandlinggrdsplads-frdig-web

Fester, job som bartender og en hverdag, der fyldt med alkohol. Sådan forløber en del unges studieår. Men de glade dage slutter, når abstinenserne kommer.

 

Gruppen af ellers velfungerende 25-35-årige som er afhængige af alkohol vokser og er et overset problem, siger flere kilder til metroXpress.

Vi får rigtig mange henvendelser fra yngre, der er i gang med et universitetsstudium. De forstår ikke, hvorfor de først vågner søndag eftermiddag, når det sidste, de kan huske, var, at de begyndte at drikke øl i fredagsbaren” siger Anne,som har e-mailvagten hos Anonyme Alkoholikere.

Ifølge overlæge ved Center for Alkoholbehandling i Københavns Kommune Finn Zierau søger kun en femtedel af alle alkoholikere hjælp.

Så problemet er sandsynligvis større, end vi ved af” siger han. De unge alkoholikere har typisk været ude på arbejdsmarkedet nogle år eller er ved at færdiggøre deres uddannelse.

De er startet tidligt med et temmelig massivt alkoholforbrug, og det har lagt kimen til den afhængighed, vi ser” siger Anne-Margrethe Overgaard, behandlingschef på Majorgården.

Her møder de stadig flere alkoholikere i alderen 25-35 år. Det er ofte mennesker, der virker velfungerende. Hos misbrugsrådgivningen Hope.dk taler de også med mange fra den gruppe. Leder Allan Jonas siger:

Alkoholmisbruget er blevet bagatelliseret i årevis, fordi det har været iklædt den her festkultur

Finn Zierau, overlæge ved Center for Alkoholbehandling i Københavns Kommune, tilføjer:

”Kendetegnende for gruppen af alkoholikere mellem 25 og 35 år er typisk, at de har levet et uforpligtende liv med masser af alkohol før i tiden, som de nu har svært ved at slippe, når de nu står med en kæreste eller kone og børn”

 

Fakta

  • Cirka 860.000 danskere drikker mere end Sundhedsstyrelsens anbefalinger
  • Derudover er der 585.000 personer, som har et skadeligt forbrug
  • 140.000 er afhængige af alkohol
  • Personer på 25-44 år har den næststørste andel af storforbrugere og alkoholafhængige
  • Den største andel findes blandt de 45-64-årige

 

Alkoholbehandling

Danskernes alkoholforbrug føre til flere og flere alkoholikere, som ender i alkoholbehandling. Danmark har et stort problem når man ser på alkohol, mange undersøgelser viser at nemlig at danskernes alkoholmisbrug vokser. Alkoholbehandling er også et vidt begreb i Danmark da vi er storforbrugere af Antabus, også selvom det er bevist at det ikke behandler alkoholisme. Men heldigvis finder der også gode behandlingsformer, som Minnesotamodellen. Minnesotamodellen har nogle rigtig gode resultater verden over og bliver stadig mere og mere udbredt.

Hvis der gerne vil vide mere om alkoholbehandling:

Tlf.70261224

Link: http://www.mollen.dk/