Alkoholrådgivning

 

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Lykkepiller har en ringe virkning på depression

Email Udskriv

Lykkepiller har en ringe virkning på depression grdsplads-frdig-web

Lykkepillers virkning er ringe på depression.

For rådgivning om lykkepiller og depression:

Tlf: 70 26 12 24

Link: http://www.mollen.dk/medicin-lykkepiller

 

En omfattende engelsk undersøgelse af de såkaldte SSRI-medikamenter er kommet til den nedslående konklusion, at de populært kaldte lykkepiller, som regulerer mængden af serotonin i hjernen, har en ringe virkning på depression.

Det er forskere ved Hull Universitet, som har undersøgt effekten af lykkepiller ved at sammenholde 47 kliniske undersøgelser af forskellige slags lykkepiller mod depression.

Forskerne konklusion er, at kun patienter med de allersværeste former for depression har gavn af lykkepiller. Patienter med mindre grader af depression oplever ingen nævneværdig effekt.

På baggrund af undersøgelsen, er der ikke megen grund til at give antidepressiv medicin til andre end de patienter, der lider mest af depression” siger professor Irving Kirsch fra Hull Universitet til BBC.

 

Bivirkninger
Man stiller også spørgsmålstegn ved
lykkepiller i Danmark.

Ugeskrift for Læger bragte sidste år en undersøgelse som viste, at lykkepiller har utilstrækkelig effekt eller slet ingen effekt, på 30-40 % af de flere hundredtusinde danskere, der er i behandling med lykkepiller. Det skyldes, at patienternes arvemasse er skruet sådan sammen, at deres krop ikke reagerer på lykkepiller.

Sundhedsstyrelsen indskærpede i 2004 over for landets læger, at de skal udvise forsigtighed ved ordination af lykkepiller til børn og unge på grund af risikoen for de meget alvorlige bivirkninger, som lykkepiller kan medføre.

 

Lykkepiller og depressionMllen__god-frdig-web

 

Lykkepiller" sælges under flere forskellige navne:

Citalopram (Cipramil®, Ciprex "Paranova")

Fluoxetin (Fluoxetin "NM", Flutin®, Fondozal "Orifarm", Fondur®, Fontex®, Fonzac®, Nycoflox)

Fluvoxamin (Fevarin®)

Paroxetin (Seroxat®)

Sertralin (Zoloft®)

 

Mennesker, som har en depression, har ofte en tendens til at tænke negativt om dem selv. De føler, de ikke kan slå til, og måske at de er moralsk forkastelige, og glemmer let de positive sider, der trods alt er. De føler også ofte, at andre ser ned på dem og undgår dem. Mennesker, der har angst, har også mange tanker om sig selv, som forstærker angsten. De undgår bestemte situationer, fordi de tænker, at de sikkert får angst, og heraf følger, at de også føler, at de ikke mestrer ret mange situationer særligt godt.

På Behandlingscenter Møllen har de mange års erfaring med at behandle alkohol og medicinafhængige. De tager udgangspunkt i at problemerne kan løses, og at løsningen ofte findes i måden at håndtere følelser på. I hele processen er det vigtigt at inddrage familien, når en sådan findes. Derfor tilbydes nærmeste pårørende et familiekursus, ligesom der er familiesamtaler indlagt i behandlingsforløbet og efterbehandlingen.

Alkohol og depression er nært beslægtede sygdomme. På behandlingscenter Møllen har 75 % af de klienter der søger hjælp, fået diagnosen depression. 65 % er i behandling med antidepressiv medicin (lykkepiller) ved indskrivningen. Under 2 % skal fortsat have en lavere dosis antidepressiv medicin (lykkepiller) efter behandlingen, resten er blevet medicinfri og er efter et år konstateret fortsat medicinfri.

Behandling med kognitiv terapi er en terapiform, som forandrer hvad patienten tænker om sig selv og sine problemer. Terapiformen er specielt brugt ved depression, angst og afhængighed. Terapiformen bruges i Minnesotabehandlingen med særdeles gode resultater.

For rådgivning om lykkepiller og depression:

Tlf: 70 26 12 24

Link: http://www.mollen.dk/medicin-lykkepiller

 

Oplysning om alkohol og misbrug
http://www.sst.dk/Sundhed%20og%20forebyggelse/Alkohol/Anbefalinger.aspx
http://www.alkohol.dk/
http://www.altomalkohol.dk/
http://www.sst.dk/Sundhed%20og%20forebyggelse/Alkohol.aspx
http://www.sst.dk/publ/Publ2000/rus_bio/Rusmidlernes_biologi-3.htm
http://www.netdoktor.dk/sunderaad/fakta/alkoholmisbrug.htm
http://www.netpsykiater.dk/Htmsgd/Alkoholmisbrug.htm