Alkoholrådgivning

 

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Medicinmisbrug

Email Udskriv

Sovemedicin

Sovemedicin er opdelt efter, hvor lang tid de forskellige slags virker.
Korttidsvirkende sovemedicin benyttes, hvis man har indsovningsbesvær.
Langtidsvirkende sovemedicin virker i længere tid, men kan til gengæld give mere sløvhed og gøre én forvirret næste dag.
Der er dog meget stor forskel på den individuelle reaktion.

Hvis man begynder at få problemer med at sove kan man nå meget langt med fornuftige levevaner, nogle er disponeret for afhængighed og har derfor brug for egentlig behandling. Alkohol udover en til to genstande gør det nok lettere at falde i søvn, men giver en urolig nattesøvn. Alkohol er vanedannende og virker forstærkende på sovemedicin. Sovemedicin bør som hovedregel kun bruges i kortere perioder på max. 14 dage. Længere tids brug medfører afhængighed.Man bør undgå sovemedicin, hvis man har sygdomme i lever og lunger. Det samme gælder hvis man har problemer med misbrug af alkohol og medicin.

Sovemedicin består af medicin fra gruppen benzodiazepin ofte kaldet benzo eller benzodiazepin lignende præprarater. Benzodiazepin er stærkt vanedandende og er man først afhængig af medicin fra benzo gruppen er udtrapning svær og langvarig. Udtrapning af et benzodiazepin forbrug foregår bedst i døgnbehandling under lægeopsyn. Abstinenser efter benzodiazepin afhængighed er uro, søvnløshed, angst, ofte ses en øget indtagelse af alkohol for at minske abstinenserne. Abstinenserne kan medføre kramper som kan være livstruende. Benzodiazepin abstinenser er længerevarende end abstinenser efter heroin og morfin afhængighed.

Misbrug af medicin

Misbrug af medicin. Behandlingscenter Himmerland har mange års erfaring med behandling af mennesker med medicin misbrug. Vi har behandler efter Minnesota-modellen og det giver varige resultater. Mere specifikt kommer 80 % af de behandlede ud af deres misbrug af medicin efter endt behandling.Vi tilbyder afrusning efter vores læges anvisning, medicin udtrapningen foregår efter af tale med klienten. Vi tilbyder den medicin afhængige akupunktur som supplement til medicin udtrapningen.

Kontakt behandlingscenter Himmerland nu, hvis du har et problem med misbrug af medicin, eller en af dine pårørende har det. Med den rette behandling kan du blive hjulpet tilbage til et godt liv med ordentlig livskvalitet. Misbrug af medicin ødelægger tilværelsen for alt for mange mennesker. Kontakt Møllen og hør, hvordan vi kan hjælpe dig ud af et medicin misbrug.Klik på Behandling i menuen ovenfor, hvis du vil vide mere om vejen væk fra medicin misbrug.

Abstinensbehandling
Der er i hovedtræk 3 grupper medicin som er afhængigheds skabende, benzodiazepin, opioid og alkohol.
Opioid er hovedgruppen af smertestillende medicin ofte med et indhold af morfin.

Abstinensbehandling af benzodiazepiner
Benzodiazepin er beroligende og angstdæmpende medicin ofte er den ordineret som sovemedicin.
Benzodiazepin er mere vanedannende end heroin der skal mindre antal mg. Til før der opstår en stærk afhængighed, ofte vil de medicinafhængige undskylde sig med at det er lægen som har udskrevet medicinen. Det er vigtigt at forstå at kroppen reagerer på samme måde uanset hvorfra eller af hvem man har fået medicinen. Det er heller ikke nogen løsning at give lægen skylden for afhængigheden, det vil ikke lindre abstinenserne.
Abstinenser efter benzodiazepin afhængighed er længere og sværere end efter noget andet kendt stof/medicin. Ambulant afgiftning har ofte ringe resultater fordi der ikke er den nødvendige supplerende behandling af abstinenserne, trangen vil vinde over de gode hensigter.
Pludselig ophør med brug af benzodiazepiner er særdeles farligt og vil oftest medføre kramper og er i værste fald livstruende/dødelig, nedtrapning under professionel vejledning er nødvendig. Mange opnår varige resultater ved internatbehandling nødvendigheden af miljø afskærmning, kombineret med motivationsopbyggende behandling, minimerer de psykiske abstinenser. Døgnbehandling giver store fordele da personalet straks kan iværksætte ekstra støtte foranstaltninger i form af akupunktur/NADA motion og evt. øgning af dosis i en kortere periode.
Den medicinske afrusning foretages ved hjælp af benzodiazepiner med lang halveringstid under nedtrapning. Dosis ordineres af en læge efter en vurdering af patientens fysiske og psykiske tilstand, varighed af afhængigheden og tolerance.

Det er af største vigtighed at patienten observeres tæt i nedtrapningsforløbet.

En afrusning af benzodiazepin afhængige vil typisk være af en varighed på 21 dage.