Alkoholrådgivning

 

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Pårørende, alkoholmisbrug og hvordan man motiverer til alkoholbehandling

Email Udskriv

Der er sikkert mange pårørende der har spurgt sig selv, hvordan man kan motivere et familiemedlem til at gå i alkoholbehandling for at stoppe et misbrug. Der er desværre ikke noget endegyldigt svar, for folk er jo forskellige. Men her er en række råd der måske kan hjælpe dit familiemedlem, din kollega eller din ven til at gå i alkoholbehandling.

For det første er det vigtigt at alkoholikeren bliver stillet nogle konsekvenser i udsigt hvis ikke han/hun vælger at gå i alkoholbehandling. Det kan være ubehageligt, men trusler om skilsmisse, et mistet arbejde, anmeldelse for spritkørsel eller lignende kan være en effektiv metode til at få en person i alkoholbehandling.

Det allervigtigste er dog at du får professionel hjælp og rådgivning allerede mens man forsøger at motivere til en alkoholbehandling. For at få motiveret misbrugeren til at gå i alkoholbehandling skal man bruge de rette ord - på alkoholbehandlingscenteret Himmerland har vi folk tilknyttet der kan hjælpe med det.

Der er dog enkelte ting man aldrig må gøre hvis man ønsker at få en misbruger i alkoholbehandling. Bl.a. er det vigtigt ikke at give alkoholikeren et valg ligesom man aldrig må true med noget man ikke har tænkt sig at gennemføre. Alkoholikeren vil også forsøge at manipulere sig til at undgå alkoholbehandlingen - det er vigtigt at man ikke lytter til disse forsøg på at snige sig udenom en alkoholbehandling.

Et af de vigtigste råd er, at man aldrig nogensinde selv må forestå en intervention for at få en misbruger i alkoholbehandling. Her er det vigtigt at man får en professionel og erfaren person med terapeutisk baggrund til at hjælpe.

For at få videre hjælp, kan Himmerland alkoholbehandlingscenter kontaktes på tlf. 7022 4645