Alkoholrådgivning

 

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Portræt af en alkoholiker

Email Udskriv

Alkoholikeren lever et liv hvor løgne, benægtelser, selvbedrag og konstante nederlag er en del af hverdagen.

En alkoholiker er ikke kommet ud i sit misbrug pga. en slap karakter, dårlig moral eller andre brister i personligheden. Det drejer sig derimod om en kemisk afhængighed, som hele 10% af Danmarks befolkning vurderes at være genetisk disponeret for - hvilket vil sige at de har en risiko for at blive alkoholikere eller ende i andre misbrug.

For alkoholikeren betyder alkohol mere end andre ting og mennesker gør. Tankerne hos en alkoholiker drejer sig kun om alkohol og mulighederne for at drikke. Alkoholikerens hverdag påvirkes af abstinenser og i visse tilfælde kan en alkoholiker få angstanfald, depressioner, aggressioner osv.
Alkoholikerens liv risikerer at gå i en nedadgående spiral der starter med sygdom og fortsætter med nedsættelse af arbejdsevne. Senere forsvinder konen/manden og vennerne måske og risikoen for at alkoholikeren lider en tidlig død, stiger også i høj grad. Med sådan et liv, er der ikke noget at sige til at livskvaliteten hos alkoholikere svinder bort. De fleste alkoholikere ønsker sig et bedre liv, men kan ikke få bugt med deres sygdom uden hjælp.

Her kommer behandlingscentre som Himmerland ind i billedet. Det er nærmest umuligt for en alkoholiker at komme ud af et misbrug på egen hånd og det er derfor vigtigt for en alkoholiker at komme i en ordentlig behandling.

Hos behandlingscenter Himmerland kommer man som alkoholiker i en effektiv behandling med en høj succesrate. En del af grunden til succesen skyldes at der er tilknyttet medarbejdere, der selv har været alkoholikere, til behandlingscentret.

Ønsker du mere information om Behandlingscenter Himmerland og behandling af alkoholikere, kan du ringe uforpligtende på tlf. 7022 4645.