Alkoholrådgivning

 

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Tegn på alkoholmisbrug

Email Udskriv

Der kan være mange tegn på alkoholmisbrug. Her er nogle typiske tegn på et alkoholmisbrug:

- I et alkoholmisbrug skal man drikke mere og mere for at opnå samme effekt som tidligere
- I et alkoholmisbrug har man fysisk har brug for alkohol og drikker for at undgå abstinenser
- I et alkoholmisbrug kan man ikke længere styre indtagelsen af alkohol
- I et alkoholmisbrug fortsætter man med at indtage alkohol, selv når man har besluttet sig for at lade være
- I et alkoholmisbrug har alkohol en altdominerende rolle i ens liv

Hvis man oplever disse tegn hos sig selv eller hos andre, er det vigtigt at opsøge en eller anden form for hjælp. Man kan ikke stå alene med sit alkoholmisbrug og det er svært at kæmpe sig ud af det på egen hånd. Ligeledes er det nærmest umuligt for en pårørende at hjælpe en af sine kære ud af et alkoholmisbrug, uden at få professionel hjælp.

I mange tilfælde sker der en slags tilvænning hos de pårørende der betyder at de på en måde ender med at acceptere alkoholmisbruget. Man håber at alkoholmisbruget stopper eller at det kommer under kontrol. Men i det færreste tilfælde sker der en bedring - tværtimod forværres situationen oftest og ender med skilsmisser eller det der er værre.

For at et alkoholmisbrug ikke skal ende i en ulykkelig situation, er det derfor vigtigt at pårørende, kolleger eller venner søger hjælp, hvis de opdager ovenstående tegn på et alkoholmisbrug.

Behandlingscenter Himmerland kan kontaktes på tlf. 7022 4645 og kan rådgive om alkoholmisbrug og andre spørgsmål relateret til misbrug.