Alkoholrådgivning

 

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Tal og statistikker vedrørende alkoholikere i Danmark

Email Udskriv

Hele 10% af Danmarks befolkning vurderes at have anlæg for kemisk afhængighed.
En person med anlæg for kemiskRygestue_web afhængighed, har en overhængende risiko for at blive misbruger - f.eks. alkoholiker.

Se evt.: http://mollen.dk/alkoholbehandling-minisotakur-og-aa

Som alkoholiker, vil man opleve at man får mulighed for at komme i behandling med antabus. I Danmark behandler vi rigtig mange alkoholikere med antabus. Hele 50% af al antabus produceret i verden, bliver brugt til behandling i Danmark. Det viser at resten af verden ikke bruger antabus i samme grad til behandling af alkoholikere.

Omtrent 75-80% af alkoholikere får også stillet diagnosen depression. Det er dog vigtigt at pointere at man sjældent bliver alkoholiker på baggrund af en depression.
Det er ofte lige omvendt!

Ca. 65% af de alkoholikere der får diagnosticeret en depression sammen, får også udleveret antidepressiv medicin.
Det antidepressive medicin hjælper dog ikke alkoholikerens misbrug og man bør faktisk slet ikke indtage alkohol sammen med antidepressiv medicin.

Det er alt sammen meget negative tal. Hvis vi skal fremhæve en positiv statistik for alkoholikere, er det at 80% af de klienter der kommer i behandling hos Behandlingscenter Himmerland, bliver konstateret ædru et år efter behandlingen er afsluttet. Så som alkoholiker er det ikke et håbløst projekt at blive fri af misbruget - selvom de andre tal i denne artikel er nedtrykkende.

Som alkoholiker eller pårørende til en alkoholiker, har man altid mulighed for at kontakte Behandlingscenter Himmerland om information vedrørende muligheder for behandling. Behandlingscentret kan kontaktes på Tlf. 7022 4645

 

http://hsfo.dk/hedensted/hf109731/hjemloese-faar-seng-paa-hoejloekke

http://www.radiohorsens.dk/?artikel=110085

http://ekstrabladet.dk/kup/dinepenge/article1637109.ece