Alkoholrådgivning

 

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Unge og alkoholproblemer

Email Udskriv

Unge og alkoholproblemervandlb_god_frdig-web

Et meget omdiskuteret emne for tiden er unge og alkohol. Man frygter at de unge har en større chance for at blive alkoholikere. Allerede i 12-13 års alderen begynder de at indtage alkohol til fester. Der er også kommet mange flere varianter af drikkevarer indeholdende alkohol, og mange af dem smager af sodavand.  For nogle unge går det så grueligt galt at de skal til udpumpning.

Gennemsnitsalderen for kvinder, der har et alkoholmisbrug, som søger i behandling, er faldet fra 45 til 35 år inden for blot fem år. Piger helt ned til 18 år søger i behandling. Og fælles for de kvinder der søger i behandling, er at de typisk er startet med at drikke i 12-13 års alderen.
 
Eksperter anslår at omkring halvdelen af Danmarks alkoholikere er under 30 år, og det er med til at ændre det typiske billede af en alkoholiker. Han er ikke længere over 40, og sidder på en bænk og drikker guldøl alene. De fleste unge alkoholikere har som regel også et andet misbrug oveni deres alkoholproblem.

Også AA, anonyme alkoholikere, erkender den faldende gennemsnitsalder. De alkoholikere der søger støtte hos AA, er også gennemsnitligt yngre end de var for fem år siden.

 

http://www.mollen.dk/anonyme-alkoholikere-alkoholproblemer