Alkoholrådgivning

 

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Pillemisbrug og abstinenser

Email Udskriv

Pillemisbrug og abstinenserRygestue_web


Benzodiazepin er beroligende og angstdæmpende medicin, som ofte er ordineret som sovemedicin.
Benzodiazepin er mere vanedannende end heroin der skal mindre antal mg. til før der opstår en stærk afhængighed. Ofte vil de medicinafhængige undskylde sig med at det er lægen som har udskrevet medicinen. Det er vigtigt at forstå at kroppen reagerer på samme måde uanset hvorfra eller af hvem man har fået medicinen. Det er heller ikke nogen løsning at give lægen skylden for afhængigheden - det vil ikke lindre abstinenserne. Abstinenser efter benzodiazepin afhængighed er længere og sværere end efter noget andet kendt stof/medicin. Ambulant afgiftning har ofte ringe resultater, fordi der ikke er den nødvendige supplerende behandling af abstinenserne, og derfor vinder trangen over de gode hensigter.


Pludselig ophør med brug af benzodiazepiner er særdeles farligt. Det vil oftest medføre kramper, og er i værste fald livstruende/dødelig, derfor er nedtrapning under professionel vejledning nødvendig. Mange opnår varige resultater ved internatbehandling. Ved medicin misbrug er nødvendigheden af miljø afskærmning vigtig, og kombineret med motivationsopbyggende behandling, minimeres de psykiske abstinenser. Døgnbehandling giver store fordele da personalet straks kan iværksætte ekstra støtte foranstaltninger i form af akupunktur/NADA motion og evt. øgning af dosis i en kortere periode.
Den medicinske afrusning foretages ved hjælp af benzodiazepiner med lang halveringstid under nedtrapning. Dosis ordineres af en læge efter en vurdering af patientens fysiske og psykiske tilstand, varigheden af patientens medicinmisbrug og tolerancen overfor medicinen.

Det er af største vigtighed at patienten observeres tæt i nedtrapningsforløbet.

En afrusning af benzodiazepinafhængige vil typisk være af en varighed på 21 dage.