Alkoholrådgivning

 

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Alkoholmisbrug DR

Email Udskriv

Alkoholmisbrug

02. mar. 2006 19.31 

Video


500.000 danskere har problemer med alkohol.

Over 200.000 danskere er alkoholikere og mange flere, nære pårørende er dagligt påvirkede af alkoholikerens misbrug.  Alkoholafhængighed splitter familier, ødelægger venskaber, og slår i sidste ende folk ihjel.

Se en klients beretning om mødet med Behandlingscenter Møllen

Manden har nu været ædru i 8 år

Mette Brandts mand var kvartalsdranker

Henrik Brandt drak i mange år uden at indse konsekvenserne

F10.2 - Er koden for diagnosen Alkohol afhængighed

Alkoholafhængighed betyder:

At man har en sygelig trang til alkohol.
At man mister kontrollen over sig selv, og bliver ved med at drikke.
At man få abstinenser, hvis man ikke får nok at drikke og at man skal have mere og mere at drikke for at holde abstinenserne væk.

Det betyder at man taber interessen for sine omgivelser, fordi man er optaget af at drikke og at man bliver ved med at drikke selvom man ved det er skadeligt og kan mærke at ALT går i stykker.

Følgevirkninger:
Lever betændelse, kronisk betændelse i bugspytkirtlen, hjertesvigt, nervebetændelse, leversvigt demens og delirium - og til sidst dør man.

Pårørende:
Alkoholmisbrug er en af de absolut mest effektive metoder til langsomt at smadre sin krop og sit liv. Det kan andre i princippet ikke blande sig i, men det er dybt problematisk, at alkoholikerne uundgåeligt ødelægger livet for en hel masse andre mennesker og specielt ødelægger tilværelsen for dem, der holder allermest af dem.
Et alkoholmisbrug rammer ikke kun personen, der drikker, men i høj grad også personens nærmeste såvel børn som ægtefællen. Ulykken er, at især børn og unge er udsatte og kan få så store psykiske skader, at de selv kan risikere at komme ind i et alkoholmisbrug senere i deres liv.

Som pårørende er det ofte svært at anerkende problemet,  der er stor skyldfølelse over ikke at være istand til at gøre noget, der er stor skam over misbruget, den pårørende dækker over alkoholikeren og bliver kan blive med-misbruger.
Både alkoholikeren og de pårørende har brug for professionel hjælp for at komme misbruget til livs.

 

Se: http://www.mollen.dk/alkoholmisbrug